Предупредителни кодове за опасно време са обявени в цялата страна


Предупредителни кодове за опасно време са обявени в цялата страна

За цялата страната са обявени предупредителни кодове за опасно време. Оранжев код е в сила за 6 области в Източна България. Това са Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Разградска и Търговищка. Tам се очаква силен сняг и вятър и има опасност от образуване на поледици. За останалата част на страната кодът е жълт и предупреждението е за сняг, дъжд и силен вятър.
Усложенена е пътната обстановка в София заради обилния снеговалеж. Въпреки че снегопочистващите фирми са обработили трасетата на масовия градски транспорт, настилката е мокра и хлъзгава. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, защото на места във вътрешнокварталните улици са се образували коловози.

В Източна България, Добруджа и Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. За останалите области на страната е обявен жълт код. За 7 области на страната предупреждението е заради очаквани валежи от сняг: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, София-град и Област София. За 10 области жълтият код е обявен заради очаквани валежи от дъжд и сняг. Това са: Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Сливен и Ямбол.
Вашият коментар