Престрелките продължават, Цветан Цветанов сравни Румен Радев с Ким Чен-ун


Престрелките продължават, Цветан Цветанов сравни Румен Радев с Ким Чен-ун

От всички действия на ПП ГЕРБ наблюдавам, че или премиерът губи контрол върху партията си или я насърчава в битката срещу мен. Очаквах премиерът да озапти беквокалите си в парламента, но това не се случи. Те пеят все по-високо и все по-фалшиво“.

Отговорът не закъсня и Цветан Цветанов реши да сравни Румен Радев със севернокорейския лидер Ким Чен-ун от Хасково, където бе на среща на общинската структура заради скандалите покрай назначенията, свързани с Делян Добрев.

„Ако смятаме, че ще имаме севернокорейски нов лидер, който ще се нарича Румен Радев, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и на разделението на нацията“, обяви Цветанов.

Именно той на практика започна противопоставянето между управление и президент, след като на специална пресконференция индиректно обвини президента в лобизъм и дори корупция заради самолетите „Грипен“, след което бе създадена и парламентарна комисия, която да разследва и спре процедурата по закупуването на шведските изтребители. Зам.-председателят на ГЕРБ реши дори да се усъмни в семейните ценности на президента, а в отговор пък Радев припомни скандалите с апартаментите около Цветанов.

От Хасково Цветанов още веднъж изрази тезата, че Радев разделя нацията и му „препоръча да прочете члена от Конституцията ,където пише, че президентът е обединител“, след което изиска уважение към ГЕРБ.

„Зад ГЕРБ и ПГ на ГЕРБ, която представлява 1 100 060 гласа, трябва да бъдат уважени, както ние изпитваме уважение и респект към президентската институция, защото, дали ни харесва, или не, той е законно избраният президент“, изтъкна Цветанов, цитиран от „24 часа“.
Вашият коментар