Прокуратурата погна Стефан Шарлопов


Прокуратурата погна Стефан Шарлопов

Обвинението ще иска затвор за българския Доналд Тръмп

За три години зад решетките може да попадне прочутия бизнесмен Стефан Шарлопов. Срещу него е образувано досъдебно производство за заради вандалско унищожаване на природни феномени на брега на морето. Олигархът, който построи комплекса „Созополис“ , разположен на два километра южно от Созопол, е помлял защитената местност, за да си направи плаж край вдадения във водата нос Колокита. Бетонирани и унищожени са ункални фиорди, които са неповторим природен феномен.

Шеф на обществена организация, който не иска да му се вади на светло името заради опасения за саморазправа, е изпратил обоснован синал с неопровержими факти до Главния прокурор Сотир Цацаров който от своя страна светкавично е разпоредил със случая да се заеме Върховната касационна прокуратура /ВКП/. От своя страна ВКП по компетентност е препратила сигнала до Окръжна прокуратура Бургас и вече тече досъдебно производство. Според член 278, точка В в Наказателния кодекс за разрушаване и увреждане на околната среда се дават до три години затвор.

Победата на прокуратурата над Шарлопов изглежда в кърпа вързана, защото с решение № 679 от 28 април миналата година наказателен състав на Бургаския ройонен съд потвърди на втора инстанция присъда срещу олигарха от 20 хиляди лева за унищожаването на много декари фиорди. Сега адвокатският екип на Шарлопов е в паника, разкриват информатори на „Галерия“. Олигархът който се сравни с Доналд Тръмп и изтъкна, че за разлика от американеца никога не е фалирал, този път е хванат на тясно. Еколози от цялата страна готвят серия от протести и блокиране на достъпа на всякакви новобогаташи до „Созополис“ през  летния сезон.

Очевидно опазването на природата е последна грижа за Стефан Шарлопов. За това говори и намерението на олигарха да сече дървета от парка в Сандански за да построи ново крило на пет звездния парк-хотел „Пирин“ , алармира сайтът skandal.bg. Според информацията кметът на югозападния град Кирил Котев също е нарушил законите, защото паркът е богатство и белите дробове на Сандански. Заради инвестиционните си намерения Стефан Шарлопов ще унищожи вековни дървета, за да излее на тяхно място нова планина от бетон.

в. Галерия

Борис Крумов

http://www.cross.bg/sharlopov-stefan-strana-1540690.html#.WPjATPl97IU

https://utroruse.com/article/733870/

https://sputnik.bg/prokuraturata-pogna-stefan-sharlopov/

 
Вашият коментар