Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 лева


Пчелар: Не купувайте мед на цена под 5 лева

Над 120 малки производители от цялата страна изложиха продукция на фермерски фестивал в парка „Заимов“. Изложението се провежда за четвърта поредна година.

Сред атрактивните стоки на изложението са козметика, бижута и аксесоари от натурални продукти. Може да се закупят също сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и подправки, млечни и месни продукти, мед, сладка и конфитюри.

„На пазара не е тайна, че има и фалшив мед. Когато в средата на зимата видите течен мед, който не е акациев, не се лъжете да го купувате. Истинският продукт би трябвало да е кристализирал и хомогенен. Освен това, видите ли мед на цена под пет лева – не купувайте“, обяснява пред БГНЕС Николай Червенков, който от 23 години гледа кошери в района на Стара Загора и Казанлък.

Най-сигурният начин си остава потребителите да купуват от човек, когото познават. „Трябва си директен контакт между производителя и купувача“, смята търговецът.

Фестивалът в парка „Заимов“ събира няколко фермерски пазари в страната – Добрич, Банкя, Пловдив, столичната Римска стена и този пред земеделското министерство.
Вашият коментар