Русия празнува до ранни зори


Русия празнува до ранни зори

Повечето руски фенове просто се надяваха националният отбор да не се изложи тотално на домашното световното първенство, но това не само не се случи, а и “Сборная“ предизвика всенародни празненства до ранни зори с победата над Испания на осминафиналите. Руснаците се класираха сред най-добрите осем тима за първи път от съветски времена насам, а феновете в столицата отбелязаха това с шумно парти в центъра.

„Горд съм, че съм руснак и присъствам на този празник. Ще кажа на децата и внуците ми, че бях тук, че победихме Испания и че съм бил горд с отбора. Този мач ще остане завинаги в сърцето ми“, каза Николай, който беше един от стотиците хиляди руснаци по улиците.

„ДААААААААА! Редно е да организираме серия от протести с искане Акинфеев да бъде признат за национален герой“, написа лидерът на опозицията Алексей Навални, който влиза няколко пъти в ареста заради нерегламентирани протести срещу правителството и президента.

Един от членовете на щаба на Навални – Руслан Шавединов, продължи с шегите, отправяйки послание към празнуващите с хаштаг и съобщение „за този туийт може да получиш 30 дни в ареста“.

Русия има стриктен закон срещу масовите публични прояви, но той беше временно замразен за празненства по време на световното първенство. Полицията дори беше инструктирана да подминава пиещите алкохол по улиците, което обикновено се наказва с парична глоба.
Вашият коментар