Световноизвестният руски хор Александров пристига у нас


Световноизвестният руски хор Александров пристига у нас

У нас току-що пристигна световноизвестният руски ансамбъл „Александров“. Тук са 120 музиканти, певци и танцьори, които ще изнесат четири впечатляващи концерта – във Варна – на 26 юни, Бургас – 27 юни, Пловдив – 28 юни и в зала на НДК на 29 юни.
Александровци идват у нас веднага след тържествения си концерт на площада до храма „Св. Сава“ в центъра на Белград. Те са гости там по повод откриването на Мемориал, издигнат в памет на любимите на сръбската публика музиканти – членове на ансамбъла, загинали при авиокатастрофата в Сочи преди година и половина. Част от ансамбъла е била на специална среща с президента на Република Сърбия.
„Александров“ пристига у нас с нов състав и нова програма, посветена на 90-годишнината от създаването му. Българската аудитория ще чуе част от класическия репертоар от военни песни като „Священная война“, „День победы“, „Катюша“, както и стари руски романси като „Очи Черние“, „Дорогой длинною“, „Смуглянка“, „Вдоль по Питерской“ и други. Зрителите ще се наслаждават и на прекрасни руски танци – казочоци, танц със саби и др. Сред солистите е и известният по цял свят Вадим Ананиев, който е най-добрият изпълнител на популярната песен „Калинка“.
Успехът на хора, солистите и танцовата група до голяма степен зависи от гъвкавия и хармоничен оркестър и неговия звук, който е уникален по своето естество. Той успешно съчетава руски народни инструменти – балалайки, байяни, хармоники с дървени и месингови инструменти.
Ансамбълът пътува с огромен реквизит и множество пъстроцветни костюми. Придружавани са от три тира с техническо озвучаване и въздействащо осветление. Артистите държат изключително много на високото равнище на изпълнението. Те с нетърпение очакват срещите с българската публика и ще дадат на най-доброто от себе си на предстоящите концерти.
Навсякъде по света Академичният ансамбъл за песни и танци на Руската армия, носещ името на своя основател на Александър В. Александров, се смята за една от марките, славещи Русия, каквото са Болшой театър, Ермитажа, Третяковската Галерия, Диамантения фонд на Московския Кремъл. Участниците в Ансамбъла напълно го заслужават със своята уникалност и брилянтни творчески умения.
Билети за концертите са продават в системата на Ивентим – на www.eventim.bg и на касите на бензиностанции ОМВ, книжарници „Ориндж“, както и на касите на съответните зали.
Вашият коментар