„СИНОВЕ НА АНАРХИЯТА” БЕЗ СПИРАЧКИ


„СИНОВЕ НА АНАРХИЯТА” БЕЗ СПИРАЧКИ

Чарли Хънам като Джакс Телър, Принца на анархията.

 

Ценителите на качественото телевизионно кино броят часовете до 10 септември, когато ще изтупат кожения жак от гардероба, ще отворят по бира и ще посегнат към дистанционното с ароматизатор и метално легенче в скута. С едното ще разсеят мириса на бензин от смъртоносните гонки на рокерския клуб „Самкро”. С другото ще събират гилзите от уроците по респект, с които Джакс Телър и конниците на Харлей апокалипсиса наказват всеки дръзнал да замърси Чарминг с дрога, проститутки и инвестиции в прогреса на градчето. „Синовете на анархията” се завръща със седми прощален сезон по FX, а създателят му Крис Сътър е песимист относно оцеляването на престъпната шайка.
У нас сериалът е познат предимно от ефира на bTV Cinema, но шансовете Fox да претопли събитията от последните шест сезона като увертюра към седмия са повече от добри. На фона на фентъзи касапницата в „Игра на тронове”, шоуто с изроди в „Зловеща семейна история” и политическите машинации в „Камара от карти” байкър драмата изглежда почти тривиална и опасно близо до нафталина. Визията и калифорнийския й дух я доближават до уестърните от едно време, но обратите и психологическите детонатори в персонажите са класи над обичайните хитове с абонамент за „Еми”.
Какво се случва
„Синовете на анархията”, известни още като Самкро, пазят социалния мир във фиктивното градче Чарминг с цената на подкупени шерифи, шантажирани бизнесмени и свободата да въртят нелегална търговия с оръжие. Първи дружки на ИРА, момчетата на Клей Мороу (Рон Пърлман) обгрижват арсенала на ключови кримигрупировки, сред които люти мексиканци и руски камикадзета. На принципа „Сключи сделка с дявола, за избегнеш истинския ад” местните ченгета си затварят очите за бизнеса на рокерите. В замяна на това получават чисти от дрога улици, информация в аванс за набези на конкурентните банди и териториален имунитет във войната между наркодилъри, сутеньори, порно магнати и серийни изнасилвачи. Всяка сделка или гаф на „Синовете” се изповядва чрез ритуал, наподобяващ процес в съдебна зала. Край гравираната с образа на Смъртта маса гласуват перверзен социопат (Тиг); романтик домошар (Опи); счетоводен факир с голямо сърце (Боб); пуерториканец тревоман (Джус) и белязан рицар с ирландски корен (Чибс).
В центъра на сюжета е вицепрезидентът на бандата Джакс Телър, син на основоположника й Джон. Когато изчита идеите на баща си за бъдещето на „Самкро” той осъзнава, че перспективите пред него са две – да бъде погребан преди Христовата възраст или да се отлъчи от клуба, в който приятелството и каузата на справедливостта се огъват под натиска на натрупаните пачки и отстреляните за „добро утро” жертви.
Крачка встрани от кариерата на бандит с мото сервиз Джакс прави след завръщането на бившата си муза Тара. Белезите на ученическата му любов носи Маги Стиф („Момчетата от Медисън авеню”). Трансформацията й от хирург с железни принципи в красавица с яко кроше и мръсни тайни е забележителна. Блестяща роля в „Синовете на анархията” прави и Кейти Сейгъл, която публиката от баба до бебе обикна като Пеги Бънди от „Женени с деца”. Забравете кичозната домакиня с пословичен мързел и клин с тигров принт.
На 60 Кейти е неотразима като Джема Телър, пчелата майка в рокерския кошер. Неувяхващият секссимвол, който може да повива пеленачета с една ръка, докато с другата държи на мушка предател на „Синовете”. Жената, за която да бъде беглец от закона и да цапа френския си маникюр с кръв е състояние по-нормално от менопаузата.
Неочаквани гости
Първата дама на Nirvana Кортни Лав и глем чудовището Мерилин Менсън са сред гост звездите в седмия сезон на сериала. Вдовицата на Кърт Кобейн ще изиграе ексцентрична учителка. Бившият рок журналист пък ще свали папагалския грим, за да скочи в кожата на расиста Рон Тули. Той ще помогне на Джакс да разшири влиянието си след като излезе от затвора. „Станахме близки покрай общи познайници в музикалния бранш. Оказа се, че Менсън е суперфен на сериала и не след дълго спретнахме роля, адекватна на демоничния му вид. Справи се чудесно!”, споделя за TheWrap.com Сътър. „Синове на анархията” е доста голяма част както от моя живот, така и от живота на баща ми. Затова реших да го накарам да се гордее с моето участие в сериала, който вероятно ще бъде запомнен като най-потресаващото телевизионно шоу.”, обясни пред The Hollywood Reporter Менсън. „Освен това в сърцевината на “Синове на анархията” са човешките взаимоотношения и това ме кефи. Сега единственото, което ми е нужно, е един як мотоциклет”, добави изпълнителят на Tainted Love.Подобни новини

Вашият коментар