Служители на Булгартабак излязоха на протест срещу „лъжите“ по адрес на компанията


Служители на Булгартабак излязоха на протест срещу „лъжите“ по адрес на компанията

Работници от „Булгартабак“ излязоха на протест и временно затвориха булевардите около ректората на Софийския университет в столицата. Повод за недоволството им бе негативният образ, който се създава на компанията от страна на медиите, а първи обект на техния гняв бе лидерът на „Да, България“ Христо Иванов. Именно през централана на непредставената парламентарно партия премина и шествието на протестиращите.

„Боклуци“ – бе само едно от скандиранията по адрес на функционерите на „Да, България“. Работниците поискаха среща с лидера на партията Христо Иванов и я получиха.

Той обаче контрира множеството.

„Защо ги няма хората, които са ви изкарали на улицата и се крият зад вас? Къде е Пеевски? Защо го няма? Къде е Пеевски? Защо се крие зад вас“, провикна се Иванов.

„Тук сме заедно с нашите колеги, за да кажем ясно: „Ние не сме контрабандисти, ние не сме престъпници, не искаме да свързват името на нашата компания и нас самите с терористични организации“, каза един от протестиращите пред БТВ

„На протест сме против глупостите, които говорят за „Булгартабак“, каза втори протестиращ.
„Протестирам „срещу лъжите, които се говорят по медиите“, каза друга от недоволните, като не уточни какви са лъжи те.

Миналата седмица активисти на „Да, България“ „прекръстиха“ „Булгартабак“ като поставиха надпис „CONTRABANTABAC: Corruption Without Frontiers“ пред офиса на компанията. Причината е отчетът за дейността на Турската служба за борба с организираната престъпност и контрабандата за 2016 г., публикуван преди месец, в който се посочва, че „продуктите на работещата в България компания „Булгартабак“ се превръщат в източник за снабдяване на контрабандистите на наша територия“. Според формацията на Христо Иванов българската прокуратура не е разследвала данните в турския доклад, затова „Да, България“ сезира нея, парламента, президента и ОЛАФ за случая.

Това не е първият международен сюжет с участието на „Булгартабак“. През пролетта на миналата година дружеството обяви, че заради „очерняща медийна кампания“ спира продажбите в Близкия изток. Междувременно в печата в Турция (особено по време на скандала на Анкара с Москва) се тиражираше друга версия – че холдингът е свързан с престъпни схеми, които в крайна сметка са пълнили касата на терористични организации, уточнява БТВ.
Вашият коментар