Снимка на яйце е новата мания в Instagram


Снимка на яйце е новата мания в Instagram

Социалните мрежи изобилстват с най-различни публикации, които се стремят да привличат внимание. На фона на фотоколажите, „миймовете“, красивите пейзажи, смешките, личните моменти на известни личности и какво ли още не обаче, една снимка в Instagram стана по-популярна, от която и да е друга в историята на социалната мрежа.
Снимката е публикувана на 4-ти януари т.г. Въпреки че е само на 10 дни, тя вече стана най-популярната в Instagram с над 22,4 млн. „харесвания“. И това не е изображение, което попада в горните категории. А е просто снимка на… яйце.
Тя е публикувана от профил с името world_record_egg, като това засега е първият и единствен пост на профила. Очевидно започнал като шега, профилът вече си има имейл за спонсори и над 2,1 млн. последователи.И всичко това само с една снимка на яйце. Снимката е публикувана с коментар, че целта е да се постави световен рекорд за най-харесван кадър в Instagram, който да детронира досегашния лидер – Кайли Дженър:
Инициативата се радва на голяма подкрепа от световните медии, известни онлайн личности като PewDiePie и др. Това е и първата и единствена за сега снимка, на която няма човек, която се качва в топ 20 на най-харесваните кадри в Instagram.

Кадърът продължава да трупа „харесвания“ и вероятно ще постави още по-голям рекорд. Разбира се, това моментално ще мотивира и много други кандидати за слава, които ще се опитват да детронират яйцето с още по-различни снимки. И така едно яйце, може би създаде новата онлайн мания – рекорди за „харесвания“.
Вашият коментар