Снимка от Пловдив впечатли "Майкрософт"


Снимка от Пловдив впечатли "Майкрософт"

Софтуерният гигант разпространява легално кадъра на Мая Къркаличева като зимен тапет за „Уиндоус“

Снимка на Мая Къркаличева с гледка към Пловдив впечатли компанията „Майкрософт“. Софтуерният гигант разпространява легално кадъра на българката като зимен тапет за „Уиндоус“, споделя самата тя в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Една коледна изненада, която току-що разбрах. „Майкрософт“ са разпространили (легално) кадъра ми от Пловдив като зимен тапет за „Уиндоус“ за цял свят! Та, реших да споделя с вас, който желае, може да украси монитора си. Весели празници!“, пише Мая на 26 декември. (Вижте снимката тук)

Ден по-късно момичето, което определя себе си като фотограф на планински активности, коментира случката така:

„Мен малко ме натъжава всичко това. Трябва ли след нещо, което си направил преди година, да се сложи етикет „УАУ“ и „БРАВО“, само защото е заслужило място в някакъв си „Майкрософт“? Толкова лесно ли продаваме признанието си? Това ли е най-важното? Не е нищо за мен това, освен признание за Пловдив като град и красота. Жалко, че хората се палят по лесно познаваемите етикети и ги признават само когато „големите“ ги приемат за такива. Със сигурност съм била на стотици по-трудно достъпни и красиви родни места, неоценени, чиста случайност е, че сега Пловдив, по един или друг начин, е пред света“, пише Мая, която е видяла през обектива си стотици от природните красоти на родните планини.

Ето още една от снимките на талантливата Мая Къркаличева – този път не от Пловдив, а от връх Мусала, Рила.
Снимка на Мая Къркаличева от връх Мусала Снимка на Мая Къркаличева от връх Мусала Източник: Maya Eye Photography
Вашият коментар