Спасиха авантюрист, тръгнал с лодка самоделка от Панама за Австралия


Спасиха авантюрист, тръгнал с лодка самоделка от Панама за Австралия

Австралиец, плаващ с безмоторна лодка от Панама към Австралия е бил спасен край бреговете на Хавайските острови след над 100 дни прекарани в морето. Това са съобщили от местната брегова охрана в четвъртък, пише британският вестник „Гардиън“, цитиран от Фокус.

Спасителната акция била извършена на 31 декември край остров Мауи, а мъжът, който е на 62 години, бил потеглил от Панама 102 дни по-рано. Лодката била направена от самия него и не разполагала с съвременните технологии като GPS и радиокомуникация.

Мъжът, който е на 62 години, е изглеждал дезориентиран като според данни на властите лошото време го е отклонило от пътя му и накарало да стигне Хаваите. Един от офицерите от бреговата охрана е отбелязал, че „да си объркал посоката в морето, когато се намираш на лодка, неразполагаща с радиокомуникации може да бъде смъртоносно“.

На мъжа най-вероятно ще му бъде разрешено да продължи пътя си след подробен разпит.

Австралийските медии разкриват, че името на мореплавателя е Крис Ларсън и има опит в подобни начинания, като през 2014-а дори опита околосветско пътешествие без навигиционни уреди.
Вашият коментар