Статистикът на АТП: Григор Димитров ще е следващият №1 в световния тенис


Статистикът на АТП: Григор Димитров ще е следващият №1 в световния тенис

Григор Димитров ще бъде следващият №1 в мъжкия тенис, прогнозира авторитетният анализатор на Асоциацията на професионалните тенисисти Крейг О’Шанеси. Той направи коментар на официалната страница на асоциацията относно това какво могат да очакват феновете на този спорт през 2018 година.

Неговите прогнози са базирани върху статистическите анализи от изминалия сезон, а първата му е, че именно Григор Димитров ще бъде следващият №1.

„Пъзелът най-сетне се подреди за талантливия 26-годишен българин. Той стартира 2017-а като №17 в световната ранглиста, но в края на сезона достигна до №3 благодарение на спечелването на заключителни финали на АТР. През 2016-а Димитров спаси само 60% (238/397) от точките за пробив при негов сервис, което му донесе 36-о място по този показател в тура. През 2017 това число се вдигна до 70% (252/360), което го прави 5-и по отразяване на шансове за пробиви. Той е по-устойчив психически, физически по-здрав и има увереността да застане сам на върха“, пише за Григор Димитров Крейг О’Шанеси.
Вашият коментар