Топлата вода скочи, а ТЕЦ-София я спира за профилактика


Топлата вода скочи, а ТЕЦ-София я спира за профилактика

Топлата вода в “Лозенец”, “Дианабад”, “Изток”, “Изгрев”, “Гео Милев”, “Яворов”, Зоологическа градина ще бъде спряна от 3 до 20 юли заради ремонти, съобщават от столичната топлофикация.

Топлоподаването към ул. “Иван Асен II” и кварталите “Подуяне – център” и “Редута”, както и към 320 сгради от “Лозенец” няма да бъде спирано, тъй като има възможност те да бъдат захранвани от друг източник.
От 2 юли до 2 август ще бъдат подменени топлопроводите по ул. “6-ти септември”. Топлата вода към 72 сгради в района ще бъде спряна.

Повече информация, както и списък на сградите, може да намерите на сайта на дружеството toplo.bg.

През тази година топлоподаването се преустановява поетапно и за по-краткo време. Повече потребители ще имат топла вода по време на профилактиката в София.

Топлопроводите в София са изградени основно през 70-80 години на миналия век и е необходимо да бъде извършван регулярен мониторинг и рехабилитация на участъците с повишена аварийност. Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до намаление на разходи при преноса на топлинна енергия. По данни на КЕВР „Топлофикация София” е дружеството с най-ниски разходи по преноса сред всички топлофикации в страната – средно 17 % през последните години, което е близо до показателите на ЕС.

„Ремонтите се правят в интерес на нашите потребители. Така ще намалеят авариите през зимата. Екипите ни полагат максимални усилия да приключат ремонтите по-бързо и да възстановят топлоподаването преди обявените срокове. Повече потребители ще могат да ползват топла вода по време на профилактиката, благодарение на нововъведенията, които направихме напоследък“, заявиха от „Топлофикация София” ЕАД.
Вашият коментар