ТОПЛЕС НА ПЛАЖА – ИМА ЛИ РИСК ЗА ЗДРАВЕТО?


ТОПЛЕС НА ПЛАЖА – ИМА ЛИ РИСК ЗА ЗДРАВЕТО?

С настъпването на топлите дни все повече жени започват редовно да се отдават на любимото си занимание – печене по монокини. Те свалят горнищата на банските си костюми – за да се чувстват по-удобно, за да привлекат внимание и най-вече защото не искат по тялото им да се появи така неприятното разминаване в тена, получено от оскъдните парченца плат.
И все пак специалистите в областта на здравето и най-вече тези, които се занимават с проблемите на кожата, са на мнение, че излагането на слънце топлес крие редица рискове. Въпреки че не се отрича напълно като практика, вижте кои са 3-те основни съвета, които се дават по отношение на печенето по монокини:

–          За младите жени и девойките до около 24 години излагането на слънце без горнище е разрешено и се смята за безвредно. Въпросните слънчеви бани трябва да се извършват след консултация със специалист след тази възраст;
–          Ако сте предразположени или фамилно обременени към заболявания, то печенето топлес може да провокира развитието на различни женски болести, в най-голяма степен – болести на млечните жлези. Ако пък жената страда от някакво образувание, слънчевите лъчи могат да го превърнат от доброкачествено в злокачествено;
–          Препоръчително е гърдите да не се излагат на непосредствени слънчеви лъчи през втората фаза на месечния цикъл, защото хормоналното преустройство на тялото през този етап прави гърдите особено чувствителни.
Вашият коментар