Тотално разголване


Тотално разголване

Ако Чосър гледаше „ВИП брадър“ щеше да пренапише „Кентърбърийски разкази“

 

Ако по времето на Джефри Чосър имаше кабелна телевизия, авторът на „Кентърбърийски разкази” щеше да ги пренапише.

Сексуалната мощ на шефа на НИМ Божидар Димитров има добра медийна подплата.

В последните години социоложката Мира Радева се разголи душевно.

Семейният живот на Жени Калкан-джиева и мъжа й Тачо заеха доста ефирно време.

На този кадър фолкаджийката Галена е направо невинна в сравнение с порноклипа, заснет във ваната й.

Правили ли сте групов секс с шестата по хубост в света през 1995-а и мъжа й? Ако не сте, вероятността да сте част от ВИП обществото на България е нищожна. Ако пък сте ВИП, а дъщеря ви е лесбийка, това й дава зелена светлина към прожекторите и вестникарските колони. ВИП-ове, брадър, какво да ги правиш! Ако през XIV век Джефри Чосър имаше кабелна телевизия и гледаше „ВИП брадър“, вероятно би пренаписал своите „Кентърбърийски разкази“ и вместо на Стюарда, Батската невяста или Про-давача на индулгенции би поверил микрофон на Евгени Минчев, Жени Калкан-джиева или Йор-данка Христова. И щеше да настане едно „Нека говорят“… Тотално разголване. На тялото, душата и мисълта. Или разгонване, което в случая е едно и също. 

В началото беше смокинята 

Тъй като животните нямат гащи и задръжки, като техен сродник няма точни данни кога хомо сапиенсът е започнал да си покрива срама с парцалки. А и не е ясно дали го е правил от срам или от студ. Според очевидци, които са споделили впечатленията си в Библията, първите екземпляри от човешкия род са били дибидюс голи. „И двамата, казва източникът, човекът и жена му, бяха голи и не се срамуваха“. 

Така че първите ВИП-ове (все пак в какви райски условия са живели) разбират, че са голи едва в трета серия, след като са изяли ябълката. Тогава си съшили смокинови листа и си направили препаски.  Явно са били доста оскъдни, като полата на млада учителка в първия учебен ден, та като ги видял в края на трети епизод, Господ Бог направил кожени дрехи на Адама и жена му и ги облякъл, разказва Светото писание. Може би оттогава дошла и сдържаността за говоренето за живота под юргана и плътските удоволствия, като изключение и тогава правели ВИП персоните и културтрегери като споменатия вече Чосър или пък Джовани Бокачо, който изливал еротичните си фантазии в новели. 

Ще остана само по парфюм 

Въпреки надеждата, че при комунизма жените ще бъдат общи, а всеки ще *** според потребностите си, в периода на соца в България сексът и еротиката са почти в кома. По документи. Ако изключим статистиките за ражданията и абортите. Въпреки че не е забранен официално от новата власт, сексът и сродните му практики са упражнявани от българите дискретно и без афиширане. Ако изключим целуването с език, което обаче е позволено публично само за държавниците от най-висок ранг и то само в международния обмен с равни по сан. 

Свободата идва с вестник „Чук чук“, който препечатва голи каки от чужбина и им слага български имена. Полека-лека по темата се отваря и останалият печат. Ивана запя „ще остана само по парфюм“, по телевизията показваха сексуални играчки, а еротиката слезе сред масите в кабинки за „Пийп шоу“, където срещу допълнително заплащане можеше и да се пипне. Като пионер в сексуалната революция се появи директорът на музей Божидар Димитров. Бъдещият министър открехна в интервю пред нощно издание, че обичал да прави френска на партньорката си. Въпреки че картинката напомняше малко за „Фидел Кастро яде банан“, стартът беше даден и оттук нататък беше въпрос на време да се запознаем с мамула на Азис, с катеричката на адреналинката Яна или клипчетата на Галена. 

Истинската сексуална революция ни дойде на крака не с падането на Берлинската стена, а с поевтиняването на телефоните с камера. 

Правя като теб 

По все още действащия Указ за борба с дребното хулиганство с първа редакция от 1963 година показването на полов орган и употребата на псувни е непристойна проява и оскърбително отношение и държане към гражданите, с които се нарушава общественият ред. Ако си извадите питона в градинка или посегнете словесно на половата неприкосновеност на нечия майка, санкцията е 15 денонощия арест или глоба от 100 до 500 лева. А може и да мине за едро хулиганство. Ако обаче деянието е извършено от телевизионния екран в национален ефир в някое шоу се полага хонорар в петцифрена сума. Справка – ежедневните словоблудства в „Образцов дом“. 

Това поражда след себе си и лавината „Правя като теб“. „Вагинелфитата“ никнат като гъби, а порно порталите са пълни с файлове „***** дyxa“, където звездичките не заместват нецензурна дума, а името на произволно взета разкрепостена ученичка. Тук е феноменът на социалните мрежи. Приказките за нарцисизъм, самота, ниско самочувствие или споделяне на лична болка като обяснение за социалната хиперактивност са глупости на търкалета от страна на „експерти“, дето не умеят да живеят в мрежа. 

Във фейсбук не сваляме дрехи, с малки изключения, а повдигаме завесата на пространството, традиционно определено като лично, което е вид разголване. А го правим, защото и други го правят. Показват снимки от ваканцията, песни, храната си, нови покупки, стремят се да покажат качеството си на живот, да се отбележат от различни локации, но с посланието, което преди 25 години би звучало „москвичът ми е по-хубав от москвича ти“. 

Драми за продан 

Продажбата на бъбрек или девет деца в една стая с родителите си, баба и дядо са драми, които продават, но те са за лузъри. Ако искаш да си cool като Евгения Калкан-джиева и това да ти носи доход като телевизионно участие, се налага да продадеш интимността си и да разкажеш как с мъжа ти сте правили групов секс, как си се е*ала с някой си Мартин (езикът е запазен в оригинал), за да можеш в следващия лайф да уточняваш кой кого. 

„ Ама той наистина ли те е е*ал?“, питаха съквартирантите. Жени се разпали и отсече: „Той не ме е е*ал! Аз съм е*ала Марти! 

Цената на такова разголване може да не се плаща в брой, а да те държи в топа на личностите, канени в национален ефир да говорят за готвене, плетки, аборти, рак на матката и предизборни прогнози. Няма друга причина Мира Радева (Янева) изведнъж на стари години да се сети, че преди 40 и повече години трима я изнасилили и да започне да го разказва от блок през блок с ръст на подробностите.

Атанаска + Азис = ВНЛ

С няколко клипчета във фейсбук Атанаска от Павликени се изравни по популярност с кумира си Азис.

Масовите медии показваха знаменитости, а на екрана доминираше елитът. Навлизането на технологиите позволи обаче на всяка кифла, която има вкъщи баня с плочки и огледало и може да си прави устата на „кокоше дупе“, както казваше баба ми, да се щракне и да покаже, че с нищо не отстъпва на шестата по света от миналия век. Липсваше й единствено ефирно време. Нещата се промениха с появата на фейсбук. Социалната медия превърна потребителя в създател и продуцент и му позволи да влезе в ролята на елита. Така Атанаска, по паспорт Тушева, а иначе от Павликени, се превърна с няколко клипчета в звезда от ранга на Азис и вече издигната до него му се обясни в любов. Тя стана и първата документирана българка със собствено „вагинелфи“ – селфи с акцент върху вагината. 

Като споменахме ромския славей – мрежите разбиха ВИП монопола и в еднополовата любов. Докато мейнстрийм медиите отдаваха явни предпочитания на Азис, Евгени Минчев и Драго Чая, десетки техни събратя (10 процента според статистиката) скромно и тихо се трудеха по строежи, телевизионни блокове или с радар на пътя, без да парадират със своята сексуалност. Портали за запознанства и онлайн излъчване позволи и на тях да грейнат в ефир в продукции с над 100 хиляди гледания.
Вашият коментар