Тръмп: САЩ повече няма да търпят провокациите на Северна Корея


Тръмп: САЩ повече няма да търпят провокациите на Северна Корея

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че Вашингтон повече няма да търпи провокациите на Северна Корея, съобщават „Ройтерс“.

„Извършване на забранени ядрени опити, изстрелване на ракети, прелитащи над Япония и застрашаващи сигурността на мирното население – САЩ повече няма да търпят подобно поведение от Северна Корея“, подчерта Тръмп на обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе по време на посещението си в Япония.
Американският държавен глава за пореден път посочи, че се разглеждат всички опции за разрешаване на проблема със Северна Корея.

Тръмп подчерта, че ядрената програма на Пхенян е заплаха за цивилизования свят. „Някои казват, че реториката ми е силна, но вижте какво се случи със слаба реторика през последните 25 години“, намекна американският президент.

От своя страна Шиндзо Абе коментира, че Япония подкрепя политиката на Доналд Тръмп спрямо Северна Корея. По думите му, двамата с американския президент са стигнали до единно мнение, че е възможно военно решение на проблема с КНДР. Според него сега не е моментът за диалог с КНДР. „Необходим е максимален натиск върху Северна Корея“, настоя японският премиер.
Вашият коментар