Туристи се оплакват от липсата на място по плажовете на Приморско


Туристи се оплакват от липсата на място по плажовете на Приморско

Туристи се оплакват от липсата на свободна зона за плаж на Северния плаж на Приморско, съобщава БТВ.

Свободните места са оградени за атракциони с джетове и водни колела, изнесени са на повече от половин километър или са отдадени на определени туристически фирми. Чадърът струва 5 лева, а още толкова е и цената на шезлонга.

„Голяма част е отдадена на определена туристическа фирма, като предлагат в туристическите пакети шезлонг и чадър, една част, която трябва да е свободна зона, пък е отдадена на детски лагери“, коментира Стоян Петров, председател на Регионалната туристическа камара в Приморско.

Концесионерът обяснява, че дори и да има отдадени чадъри на туристическа фирма, за това има договор. „Никъде не пише, че е забранено, то е заварено положение“, коментира управителя на Северен плаж – Приморско. По думите му плажът е разпределен равномерно – 50 на 50. Стопанисваната от този концесионер ивица е дълга километър, до плажа на бившата резиденция „Перла“.

„Пълно е навсякъде, вървим от може би 500 метра нататък и не може да намерим никъде места“, оплаква се турист. По документи свободната зона е повече от заетата с чадъри.

Единствено Министерството на туризма може да установи дали е спазено изискването за 50% свободен и равен достъп до плажа за всички граждани.
Вашият коментар