„Филип Морис” отбеляза със специално събитие старта на Iqos в България


„Филип Морис” отбеляза със специално събитие старта на Iqos в България

Официалното посрещане на IQOS в България бе обявено от Филип Морис България на 29-ти ноември под надслов „Бъдеще без дим“. На специалното събитие, състояло се в „Парадайз център“, където бе открит и първият специализиран магазин, присъстваха над 400 гости, сред които представители на институции, бизнес средите, медии и редица светски личности.

   „Iqos е нещо голямо, изключително и ново. Огромна радост е за всички нас, че Philip Morris International е компанията, която води иновациите в България“, каза Вержиния Джевелекова, мениджър корпоративни отношения във „Филип Морис България“, предаде репортер на Агенция КРОСС.

  „Метаморфозата на нашата компания към бъдеще без дим е най-голямата промяна, която е била осъществявана някога в тютюневата индустрия. А България е една от 32-те държави в света, откъдето тази промяна започва“, обясни Джевелекова.

   „Важен е начинът, по който ние във „Филип Морис“ правим бизнес, а именно по честен начин и по най-високи стандарти. Затова ние сме предпочитан партньор не само в бизнес средите, но и в публичния сектор. Но ние, не можем да осигурим тази промяна сами. Имаме нужда от нашите партньори в това начинание. Цялото общество трябва да промени коренно начина си на мислене. За целта трябва да се включат представители на всички институции, приятели и колеги“, отбеляза тя.

 

 

Освен впечатляващия декор, пърформанс и аудио-визуални ефекти на събитието, гостите имаха възможност да се запознаят с иновативната концепция за нагряване на тютюна без горене – IQOS. На живо и по интерактивен начин бяха демонстрирани научните данни и продуктовите характеристики, имащи за цел постигането на по-добра алтернатива за пълнолетните пушачи. Присъстващите на събитието се убедиха в разликите при употреба на IQOS в сравнение с традиционното тютюнопушене посредством специално лабораторно оборудване, показващо липсата на изгаряне и съответно – на катрани.

 

     Зад създаването на IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по  международни ISO стандарти от повече от 400 биохимици, инженери, токсиколози, фармаколози и много други експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур. От 2008 г. компанията инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност. Новата технология е разработена в Швейцария, а сред партньорите на Филип Морис са над 60 стартъп компании. IQOS и бездимните продукти съдържат иновативни елементи, които са патентовани посредством над 3000 патента. Още 4000 подлежат на регистрация, което прави Филип Морис единствената тютюнева компания в топ 100 на световната класация на компании по брой на получени нови патенти от Европейската патентна организация EPO.
Вашият коментар