Шампанско и бира за здраве и добра памет


Шампанско и бира за здраве и добра памет

Оказва се, че бирата е много полезна за костите, защото помага за предотвратяване на остеопорозата. Пивото съдържа голямо количество силиций, което в умерени количества влияе положително на здравето на костите.

Пенливата напитка е основен източник на това вещество и почти половината от приетото количество се абсорбира от организма. Установено е, че силицият е много важен елемент за развитието на костната система в организма, така че умерената консумация на бира може да подпомогне лечението на остеопороза.

Положителният ефект на пивото зависи и от самия процес на приготвяне. Най-богати на полезната съставка са бирите, приготвени от ечемик и хмел. За сравнение – пшеничните бири съдържат много по-малко количество силиций.

Така че колкото по-светла и слаба е бирата, толкова по-добре за здравето ви. Тъмните и силни пенливи напитки нямат толкова силен ефект върху костите на човек.

От друга страна, шампанското стимулира паметта и предпазва от деменция и болест на Алцхаймер. Веществото в шампанското, което ни кара да помним по-добре, е фенолната киселина. Затова пийте шампанско 2-3 пъти седмично – 1-2 чашки ще ви се отразят наистина добре.Подобни новини

Вашият коментар