Швейцарското сирене удължава живота


Швейцарското сирене удължава живота

Учени обясниха, че намалява възпаленията и засилва имунната система

Пробиотик, който допринася за ферментацията на ементала, намалява възпаленията и засилва имунната система, съобщи в. „Daily Mail“, позовавайки се на корейски учени.

Бактерията Propionibacterium freudenreichii намалява и признаците на стареенето. Тя се съдържа и в други млечни продукти.

Учените от университета в Сеул са работили с кръгли червеи, но мислят, че установените от тях механизми важат и за други видове, включително и за хората.

Този пробиотик превръща лактата, който причинява мускулната треска, в три съединения – ацетат, пропионат и въглероден диоксид.

Известно е, че ацетатът и пропионатът подсилват имунитета. Освен това някои бактерии от млечната киселина като Weissella koreensis и W. cibaria удължават живота на нематодите и „подобряват биомаркерите на стареенето“.




Вашият коментар