30 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България през последната година


30 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България през последната година

130 млн. евро е обемът на германските инвестиции в България през последната година. Немският бизнес оценява икономическата среда у нас като стабилна и предсказуема и планира нови бъдещи проекти. С голяма конференция днес Германо-българската индустриално-търговска камара ще отбележи 25 години германска икономика в страната.

Първото в света представителство на германската икономика е основано в България през март 1993 година. Десетки са германските компании, които откриват страната ни като място за бизнес.

„Ние от 28 години произвеждаме в България. Това, което помага в последните години е стабилна и предсказуема обстановка, свързана с данъци и валутни курсове, плюс фактът от креативност и гъвкавост на персонала“, казва Георги Атанасов, управител на дъщерно дружество на германски концерн у нас, а управителят на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Димитров посочи:

„Ние започнахме един кариерен форум с българското посолство в Берлин миналата година. Тази година ще го продължим през октомври и в други части на Германия. Знаем много добре къде са концентрирани най-много нашите студенти. Това е една възможност да си ги връщаме. Другата възможност е с дуалното професионално обучение – тук да бъдат обучени български кадри, които да остават и да работят тук в немски или в български предприятия“.
Вашият коментар