Audi записа юбилейно постижение


Audi записа юбилейно постижение

Фабриката в Унгария произведе 500 000 хиляди автомобила

Заводът на Audi в Дьор (Унгария) записа впечатляващо постижение, след като произведе 500 000 автомобила за 20 години. Юбилейната машина е зелено TT S, предназначено за пазара във Великобритания.

Във фабриката, открита през 1998 г., до 2013 г. се сглобяваха задвижващите системи за модела. След разширението на производството, станало факт също през 2013 г., в съоръжението се правят и модели като A3. Съвсем скоро се очаква в същата фабрика да стартира и производството на кросовърите Q3 и Q4, като последният вероятно ще бъде представен през 2019 г.

В Audi Hungaria Zrt., както се казва заводът, работят близо 12 000 души, което е около 1/10 от населението на града. Именно големият персонал е основния фактор, позволяващ разширение на производството. Според Арнд-Робърт Спонагел, член на директорския борд на фабриката, бъдещото Audi Q3 2018 е почти готовf за масово производство в завода, като част от компонентите обаче ще бъдат сглобявани в Инголщат, а след това изпращани в Дьор.

Ако двата бъдещи модела на Audi се качат на поточната линия в унгарското съоръжение, то твърде е възможно в рамките на по-малко от 20 години да бъдат регистрирани повече от милион нови автомобили. Очаква се да бъде открита и отдел за производство на двигатели и каросерии за моделите.

Снимка:Audi
Вашият коментар