„Bulgaria Air” отново блокира стотици пътници на Летище София – цари пълен хаос!


„Bulgaria Air” отново блокира стотици пътници на Летище София – цари пълен хаос!

Стотици туристи – отново блокирани на Летище София. За пореден ден полетите на компанията „Bulgaria Air” закъсняват с часове, стана ясно в новините на Нова телевизия.

Репортерка на телевизията, която беше на летището, коментира, че става въпрос  за полет от България за Италия, който е трябвало да излети в 7 часа сутринта. Това обаче ще се случи не по-късно от 11 часа, поне това е информацията, която е била дадена на чакащите около 200 пътника, които чакат вътре на летището, тъй като са преминали чекирането на багажа.

Хаосът не е от днес, а проблеми има с десетки полети на авиокомпанията още от миналия петък. Някои закъснения са стигали до пет-шест часа, коментира още репортерката на Нова. Много зрители на телевизията са сигнализирали, че стоят и чакат с часове, за да се качат на самолет на „Bulgaria Air” – било за чартърен или за полет по разписание.

Твърдението на пътниците е, че е нямало никаква предварителна информация за закъснения на полетите, както и яснота кога точно ще се състои следващия. От авиокомпанията обяснявах хаоса с лошото време в Москва, както и с технически проблем при един от самолетите. Междувременно държавата започна проверка на „Bulgaria Air”, която се очаква да приключи до две седмици.

След нея ще стане ясно и дали ще има някакви санкции. От авиопревозвача са уверили, че ще изплащат обезщетения – за целта обаче пътниците трябва да подадат жалба до компанията. При закъснение от повече от три часа обезщетението е между 50 и 600 евро в зависимост на какво разстояние е бил полета, коментира още репортерът на Нова телевизия.
Вашият коментар