RANGE ROVER SPORT Е ПЪРВИЯТ PLUG-IN ХИБРИДЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ НА КОМПАНИЯТА


RANGE ROVER SPORT Е ПЪРВИЯТ PLUG-IN ХИБРИДЕН ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛ НА КОМПАНИЯТА

Hай-новият Range Rover Sport е първият plug-in хибриден електрически автомобил на Jaguar Land Rover. Благодарение на електрифицирания си силов агрегат Range Rover Sport P400e произвежда CO2 емисии от едва 64 г/км при комбиниран NEDC цикъл и предлага пробег в изцяло електрически режим от 31 мили (51 км), без да работи бензиновият двигател.

За първи път клиентите на Land Rover могат да изживеят почти безшумен офроуд лукс с нулеви емисии в съчетание с безкомпромисна проходимост върху всякакъв терен и достъп до зони, за които важат ограничения по отношение на качеството на въздуха, включително най-натоварените зони за зареждане.

Наречен P400e, новият модел предоставя устойчива динамика чрез съчетанието на 2.0-литров 4-цилиндров бензинов двигател Ingenium с 300 к.с. (221 kW) и електрически мотор със 116 к.с. (85 kW). Общата мощност от 404 к.с. (297 kW), налична благодарение на системата за постоянно задвижване на четирите колела, дава на автомобила ускорение от 0 до 60 мили/ч за 6.3 секунди (от 0 до 100 км/ч само за 6.7 секунди) и максимална скорост от 137 мили/ч (220 км/ч). С впечатляващ въртящ момент от 640 Нм новият силов агрегат съчетава динамични и устойчиви показатели с традиционните за Land Rover проходимост, комфорт и финес.

Освен икономични PHEV версии всеки Range Rover Sport има подобрен дизайн и нови потребителски технологии. Флагманският модел SVR вече предоставя 575 к.с., което го прави най-бързия Range Rover досега. Това е SUV, издигнат на друго ниво на динамични възможности, с несравнима привлекателност и чар.

Водачите могат да избират между два режима на шофиране според нуждите си: Parallel Hybrid (режим за шофиране по подразбиране), който съчетава бензиново и електрическо задвижване, и EV, който позволява на автомобила да се движи само с електрическия мотор. При бързо зареждане у дома пълен заряд може да бъде постигнат само за 2 часа и 45 минути с помощта на специална 32-амперова стенна кутия.

Проектиран и конструиран от Jaguar Land Rover във Великобритания, новият Range Rover Sport ще се произвежда в завода на компанията в Солихъл и вече може да се поръчва, като първите доставки ще започнат в края на 2017 г.
Вашият коментар