Артистични инсталации с формата на сърце за деня на детето

„Обичай! Създавай! Споделяй! Въвличай!“  е мотото на изложбата, която ще се проведе в Деня на детето от 18:00ч. в Националния етнографски музей в София.

Посетителите ще видят десет артистични инсталации, чийто автор на проекта е арх. Александра Бабунска от Студио Анаморфика. Организатори и куратори на изложбата са АНДАРИ – Анатолий Радев Дария Василева.

„Обичай! Създавай! Споделяй! Въвличай!“ е отправено предизвикателство, което свързва скритите възможности на участниците и пространствата в града, които имат нужда от тях. В духа на мястото – Национален етнографски музей, посетителите ще се превърнат в активни участници по време на двете работилници на 02 и на 03 юни, когато заедно ще създадат нова инсталация с втъкани символи на чипровските килими.

„Ние от „Get involved, fall in love“ вярваме, че всяка видима физическа промяна започва отвътре навън, затова водени от желанието да видим пространството, което ни заобикаля преобразено и по-вдъхновяващо, насочихме вниманието си първо към това, което се случва в самите нас. Вярваме, че влюбването в града, в мястото, може да запали онази искрица, която да ни накара да бъдем по-активни, по-отворени и по-всеотдайни в своето взаимодействие в градската среда.“ – споделя арх. Александра Бабунска

Арх. Александра Бабунска е създател на игрови модели, настолни игри и артистични инсталации за въвличане на публиката при популяризиране на социално значими каузи. С опит и интереси в архитектурното проектиране, развитието на градската среда, дигиталната фабрикация и параметричния дизайн.

„Вярваме, че има смисъл да се работи целенасочено върху подобряване на общуването между различните участници, определящи бъдещото развитие на своя град.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *