Военноисторическия музей отваря врати по случай деня на бащата

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще се превърне в арена на увлекателни игри, детски смях, подаръци и веселие по случай Ден на бащата, посветен на специалната връзка между таткото и детето.

На 16 юни за седма поредна година в началото на лятната ваканция децата и техните родители ще могат да се забавляват музея, който ще бъде с вход свободен и многобройни атракции.

Специално за събитието Българската армия представя военни машини „Мерцедес“, бойна бронирана машина „Командо-Селект“, брониран боен джип „Пясъчна котка“, високопроходима линейка, участвала в мисии, и учебна катапултна седалка. Всички желаещи ще могат да влязат в кабините на едни от най-атрактивните машини от външната експозиция на музея – вертолет Ми-24 и и ракетен комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“..

В Деня на бащата забавления ще има за всички – от най-малките до вече порасналите деца. Програмиране на роботи и създаване на видеоигри, зона с виртуална реалност, конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички, приказки за парите, решаване на логически задачи и разнообразни интерактивни игри не само ще стимулират детското логическо мислене, но и творческото въображение на малчуганите. В този ден за децата всичко ще е позволено – ще скачат на огромен матрак, сами ще си направят ключодържател или магнит от дърво, ще се снимат като военен пилот, ще рисуват дори върху вода, а в приказния град Щуроландия ще бъдат каквото си поискат – кмет, художник, готвач или журналист.

Една от най-големите авиокомпании в света ще има зона за забавление, към която в 11 часа ще се присъедини Марио Бакалов, който ще разкаже за някои от най- интересните далечни дестинации и какво е да си пилот на най-големия пътнически самолет A380.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива, интригуващи истории и книжки за оцветяване. Изморилите се ще си отдъхнат в специално обособен ТВ кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми. А любителите на природата ще си починат в скаутския лагер в двора на музея. Малчуганите и татковците ще могат да седнат зад волана на едни от най- модерните автомобили и любопитни превозни средства или пък на атрактивни модели велосипеди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *