„Летене по Радичков“ започва в Северозапада

Осмото издание на конкурса „Летене по Радичков“ организират в Берковица.  Конкурсът е за ученици от Северозападен район на планиране в разделите есе и илюстрация.

Темата тази година е: „Човешката болка е еднаква за всички без оглед на раси и народи. Тя прави хората равни. Човекът е като насекомо, способен е да гледа едновременно в различни посоки, с едното око навън, с другото – навътре.“ (Йордан Радичков).

В конкурса могат да участват ученици от 8-ми до 12-ти клас от областите Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен. Есето трябва да е с обем до 2 страници, посочват организаторите.

Всеки участник има право да представи само една рисунка – графика с размер 35х50 см. Техниката може да е молив, туш, тънкописец, акварел. Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури.

Крайният срок за изпращане на творбите е пети юни, а адресът: 3500 гр. Берковица, ул. „Д-р Иван Панов“ №2, Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ или на e-mail [email protected].

Организатори на конкурса са Община Берковица, Регионално управление на образованието– Монтана, Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“, Клет България ООД, Сдружение образование и културно наследство, БУН – Берковица.

Всички наградени ще получат грамота, книги от Издателство КЛЕТ България и награди от Община Берковица.

 

 

 

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *