Отпада фестът „Джаз под звездите на Деветашкото плато“

Отпада фестът „Джаз под звездите на Деветашкото плато“. Заседание на Управителния съвет на Сдружение „Деветашко плато“ се проведе на интернет-платформата, като членовете се включваха в разговора от Ловеч, Летница и Севлиево. Председателят на управителния съвет Ива Таралежкова се включи от село Кърпачево. Припомняме, че четири села от община Ловеч са в сдружението – Къкрина, Брестово, Деветаки и Тепава.

В началото беше събрана информация за състоянието по селата с оглед на пандемията от коронавирус. Стана ясно, че в селата няма заразени хора, нито пък изпаднали в беда. Обсъдени бяха бъдещи съвместни дейности с партньорите от норвежката организация „Фрилюфтраденес Ландсфербунд“ (Friluftsroedenes Landforbund) в областта на туризма. Подкрепена беше идеята в началото на туристическия сезон да се прави популяризиране на обектите чрез видеа в интернет-платформите на общината. Обсъден беше нов уебсайт на организацията и какви ще са ангажиментите на членовете.

По време на разговора стана ясно, че някои традиционни събития, като „Джаз под звездите на Деветашкото плато“, няма да могат да се проведат поради действащите здравни и санитарни мерки. Под въпрос е и есенният събор, който тази година трябва да е в село Агатово, община Севлиево.

Сдружение ,,Деветашко плато” съществува вече 12 години и обхваща села от общините Летница, Ловеч и Севлиево. Целта е да се оживят селата и да се спомогне за развитието на

региона. В района се намират забележителности като водопадите в Крушуна, Къкринското ханче, Деветашката пещера и много други.

 

 

 

 

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *