„НАДГРАЖДАНЕ“ – виртуална изложба в галерия „Мисията“ 

Галерия МИСИЯТА

представя

„НАДГРАЖДАНЕ“

виртуална изложба

Държавен културен институт към Министъра на външните работи

29 април – 29 май, 2020 г.

 

В следвеликденските дни погледът ни към бъдещето сякаш става все по-търсещ и в очакване на отговори на трудните въпроси от битието ни, за човешките изпитания, но и същевременно с надеждата към добри и красиви дела. Съзерцанието и смирението са необходимите убежища за човека в тези дни, за да съществува и за да живее пълноценно и в хармония.

Държавният културен институт към Министъра на външните работи през 2020 година изпълва своите 15 години и по този повод ви каним на виртуална среща с експозицията „НАДГРАЖДАНЕ“ – първата колективна онлайн изложба в галерия „Мисията“. В нея са подбрани и включени най-новите художествени произведения, постъпили в Художествения фонд към Министерството на външните работи през последните години. Това са творби от изложби, реализирани в галерия „Мисията“, дарени/откупени произведения и/или реставрирани, върнати от български дипломатически мисии, които след изложбата отново ще заемат своето място там.

Изложбата включва литографии, графики, колаж и смесена техника, фотопринт, масло и акварели и в нея могат да се видят произведения както на съвременни български художници, сред които Иван Нинов, Асен Миланов, Викенти Комитски, Елена Панайотова, Георги Трифонов, Васил Иванов, Силвия Артамонцева, експериментална фотография на Никола Бумбалов Недич, така и уникалната творба на съвременната японска художничка Харуко Чо и живописната работа на живеещия в Чикаго български творец и преподавател проф. Василен Васевски, дарена за Художествения фонд през есента на 2019.

Срещата с бъдещето може да крие изненади, но може и да е предизвикателство за провокации към креативност, към нови идеи. Ние ви предлагаме различни докосвания до съвременното и класическо изкуство чрез първата онлайн изложба в галерия „Мисията“.

Изложбата „НАДГРАЖДАНЕ” ще се открие с видео на 29 април, като в следващия един месец за всеки отделен автор ще има специални публикации. Останете с нас и с изкуството!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *