Мариус Куркински – звезда на „София моно“ 2020

Десетото издание на фестивала на моноспектаклите „София моно“ 2020 ще се проведе от 18 до 30 юни в парка на Военна Академия „Г.С.Раковски“. На сцената ще се качат едни от най-добрите ни актьори, сред които Мариус Куркински, Камен Донев, Захари Бахаров, Виктор Калев, Герасим Георгиев – Геро, Малин Кръстев, Сашо Кадиев и други.

Фестивалът ще бъде открит от пеещия актьор, музикант, всестранен талант и любимец на публиката – Стефан Вълдобрев. Той, заедно с колегите си от „Обичайните заподозрени“ – Иван Лечев и Мирослав Иванов, ще представят вълшебен, аскустичен концерт – „Три китари в парка“.

Неподражаемият Мариус Куркински ще представи сборния моноспектакъл по всички свои досегашни великолепни представления „Мариус 50“, чиято премиера беше в края на 2019-а по случай 50-я юбилей на актьора.

„Тази идея за сборен моноспектакъл отдавна я имах като план. Аз съм започнал да играя моноспектакли от 1993-а и чисто професионално исках да проверя как ще звучат причините, за които съм ги правил. Защото причина трябва да имаш, за да излезеш за едно представление и то конкретна. Интересно ми беше да събера причините една до друга и да видя какво същество създават. Не се щадя и показвам какви дивотии съм извършвал през годините, защото те не са малко“, коментира Мариус.

Тази година в рамките на фестивала ще се радваме на премиерата на моноспектакъла на Кръстьо Лафазанов – „Пълнолудие“ (28 юни). В него актьорът представя свои любими образи от авторските спектакли – „За идиотите, които се набиват в очи“, „Интимни беседи по онзи въпрос“, „Пълнолудие“ и други.

В последната вечер на събитието ще се посмеем с постановката на Теди Москов „Аз обичам, ти обичаш, тя обича“ – спекаткъл от афиша на Малък градски театър „Зад канала“.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *