Млади български художници – Ангелина Недин

Младата художничка е една от най-талантливите съвременни български художници изявяващи се в стил маринизъм. Има участие в международни изложби всяка година, на които представя бългрската живописна школа.

Родена  в гр. Созопол. Завършва средно образование в художествена паралелка на училище “Св. Св. Кирил и Методий” през 1991 г.. През 1998 се дипломира като магистър по живопис в Националната Художествена Академия “Николай Павлович” – София в ателието на проф. Валентин Колев  и проф. Божидар Бояджиев.

Картините на Ангелина Недин винаги са свързани с лююбовта към морето. Тя се е научила да го показва в неговите различни и разнообразни състояния и багри. Близостта и с морето и позволява винаги да го пресъздава по уникален и различен начин във всяка своя творба. Структурата на водната стихия е пресъздадена реалистично и достоверно в морските пейзажи на Недин. Цветовите нюанси във всяка творба са различни, както водата променя отблясъците си при различната слънчева светлина. Освен традиционните изгреви и залези,Недин е една от малкото художници,които рисуват морето и през зимата

 

 

uchiteli.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *