СТЕФАН ПРОКОПИЕВ ХУДОЖНИК

Роден съм в София. Завърших специалността „Графичен дизайн“ в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, София.

Първите уроци от голямото изкуство

В момента уча в Частната школа по живопис на художника Михаил Камберов – носител на титлата “Доктор Хонорис Кауза“, присъдена му от Международната Академия за съвременно изкуство – Белгия и носител на наградата „Златното платно„, считано за Оскар в изобразителното изкуство; член на Съюза на българските художници; почетен член на Генералната Асамблея на Есенния Салон в Париж; почетен член на Белгийската Академия за Съвременно Изкуство.

И днес продължавам да изучавам тайните на живописта благодарение на моя учител – художника Михаил Камберов, на когото съм изключително признателен.

Първи стъпки в търсенето на собствен стил

Любимата ми техника – маслени бои, нанасяни с шпакла върху платно, ми позволява да експериментирам и да съчетавам цветовете според моето вътрешно усещане за хармония и баланс. Избирам приоритетно ярки и силни цветове, които смесвам и комбинирам в зависимост от моето настроение и душевно състояние.

Сюжетите на картините ми са традиционни – предимно пейзажи, но се стремя да ги представя по нетрадиционен  начин, чрез моето виждане за красотата в света и чрез мой собствен стил.

Вярната посока

След близо 2 години усилен труд успях да създам маслените платна за първите си две самостоятелни изложби. Голяма част от платната са вече собственост на български и чуждестранни колекционери и почитатели на изкуството. Именно техните съвети и мнения за въздействието на моите кратини ми помагат да намеря вярната посока в оформянето на моя стил.

Първи самостоятелни изложби с маслени платна:

2013 г. в Галерията на Музей  Борис Христов, София
2014 г. в Галерията на Музей  Борис Христов, София

 

Картина 101. Коледа. Художник Стефан Прокопиев. Маслени бои върху платно. Размер: 45 х 32 см. Цена: 350 лв.
Картина 101. Коледа. Художник Стефан Прокопиев. Маслени бои върху платно. Размер: 45 х 32 см. Цена: 350 лв.
Картина 119. Къщи в гората. Художник Стефан Прокопиев. Маслени бои върху платно. Размер: 50 х 40 см. Цена: 400 лв.
Къщи в гората

line

Художник
Стефан Прокопиев

Картинна галерия: Селски пейзажи
Маслени бои върху платно
Платно с размери 50х40 см
Картина с рамка
Цена: 400 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *