Фотомаратон 2020 за и любители и професионалисти

Поговорихме си с Йоана Николова, от “Студио“, за да разберем малко повече за идеята и предстоящото фото събитие на 13.06.2020 г. в Борисовата градина в София.

Какво дава на хората фотографията в тези дни? И изобщо снимането?

Фотографията може да даде на своят любител една доста богата палитра от изживявания, размисли и гледни точки. Фокусът позволява да забавим за момент и да вникнем в онова, което е едновременно тук и сега и същевременно се простира в безкрая. Умението да съзерцаваме, усещаме и преживяваме е силно заложено във фотографията, тя ни дава повод за една по-дълбока мисъл и преживяване.

Предполагам, че след този период на изолация фотографията като изразно средство е с е много положителна роля, така ли е?

Фотографията е едно лесно достъпно и същевременно богато изразно средство. Хората са изключително визуални същества и тя дава шанс на личен израз, който е примесен с реалност, история и мисъл. Ако човек си позволи и успее да заснеме местата където спира погледът, то той би имал по-голям шанс да бъде разбран. Образите говорят на много нива. Това, което много липсваше по време на изолацията беше момента, в който биваме отразени и видени от другия и респективно отразява ме и виждаме него. Това подейства за мнозина ограбващо, за други им даде шанс да се в гледат малко по-лично в себе си, за да се открият под всичките отражения, но във всички случаи е най-малкото интересно какви образи ще се родят сега, когато света е същия и различен.

Поканени са всички любители и професионални фотографи.  “Студио“ ви кани да разнообразите съботния си ден като участвате в еднодневен фотомаратон, който ще се проведе в Борисова градина на 13 Юни 2020.
Събитието е отворено за всеки, който има желание и притежава някаква форма на камера – може да снимате с мобилен телефон и апарат, като единственото условие е да не се обработват снимките с програми като фотошоп или да се добавят филтри.

Маратонът ще се проведе на 13 юни в София в Борисовата градина от 11 до 19 часа, за да участвате е необходимо да се регистрирате тук – https://forms.gle/9Kk9BqrHcMNLmHNV8. Участието в маратонът е напълно безплатно.

Всички регистрирали се участници трябва да съберат в 11 часа на паметникът на Братската Могила в Борисовата градина, където ще разберат темата, по която трябва да снимат, ще получат бутилка вода и нещо сладко за енергия, след което ще бъдат свободни да започнат търсенето на най-подходящите образи. Крайният срок за предаване на снимките ще бъде в 19:00 часа същата вечер. Снимките се изпращат на емейла на “Студио“ : [email protected] или се носят на стартовата точка, където могат да бъдат директно свалени.

Всички участници изпратили своята снимка ще получат покана за втората фаза от маратона, която на този етап ще остане тайна.

Този маратон ще бъде чудесен начин да се запознаете с нови хора със сходни интереси, да правите нещо, което обичате и да доведете един процес до край. Любимите фотографии на всички участници ще бъдат отразени във фейсбук страницата ни, след последната фаза на Маратона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *