БНТ прави филми по произведения на наши класици

БНТ ще филмира и предоставя български автори и филми. Конкурсите, които ще се правят за сериали, ще бъдат върху големите български произведения на Йордан Йовков, Алеко Константинов, Йордан Радичков, Димитър Димов. Това твърди генералният директор на БНТ Емил Кошлуков пред „24 часа“.

Той коментира и промените в програмната схема, който вкючва и  промяна на публицистичния пояс, който по думите на Кошлуков, в момента е между 18 и 22 ч.

„Може ли да преразгледаме праймтайма и да направим по-дълги блокови предавания, каквато е модата навсякъде? Мислим във всяка посока“ , каза той. Друга промяна, която се обсъжда, е какво да се случи с новинарските емисии – колко да бъдат дълги и какъв да бъде техният фокус.

Кошлуков, чиято оставка беше поискана по-рано през седмицата от лидера на „Демократична България“ Христо Иванов в ефира на националната телевизия, коментира, че БНТ не за пръв път е подложена на политически натиск.

„БНТ категорично ще отстоява принципите, заложени в закона – независима обществена обективна медия, която няма да позволи на нито една политическа сила да й диктува програмната политика. Това е моят отговор и на Христо Иванов, и към тези хора, които се опитват да нарушат законите в България“, каза Кошлуков.

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *