Димитър Данчев: Хората не искат оставките на 10 или 15 министри, а на Борисов и Гешев

“Ние, от БСП, подкрепяме протестите. Те са основателни и управляващите трябва да се вслушат в тях – оставки на премиера Борисов и на главния прокурор. Хората не искат оставката на 5, 10 или 15 министри, а на Борисов и на Гешев“, заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев по Нова телевизия.

Той допълни, че опитът на премиера с имитация на промени да убеди обществото, че нещата се променят, няма да успее.

“Хората протестират срещу беззаконието, срещу олигархично-мафиотския модел на управление, протестират заради 700млн. лв., които ги няма в държавната хазна, заради 75млн. лв. от Българската банка за развитие, които в разгара на кризата с коронавируса управляващите дадоха на колекторска фирма, срещу едни хора, които живеят в най-скъпия комплекс в София, без да плащат наем – това е протест срещу мутрите в управлението.”, подчерта Данчев.

Социалистът изрази позицията на БСП, че настоящият парламент вече не се ползва с подкрепата на хората, което показват и протестите: “Единственото, с което е разумно този парламент да се занимае, е да се въведе окончателно и безвъзвратно машинното гласуване и след това да се върви към предсрочни избори. ГЕРБ търсеха всякакви поводи, за да осуетят машинното гласуване и затова забавяха промените в Изборния кодекс.“

Данчев посочи, че социално-икономическите мерки, които правителството е взело не са били ефективни, като мярката “60:40” се е оказала неработеща, както и че средствата, които трябваше да стигнат до малкия и среден бизнес, не са стигнали до хората.

“От БСП настоявахме да се даде повече безвъзмедна финансова помощ на хората с найниски доходи. Това не беше чуто. Сега предложили други мерки. Как да повярваме, че тези мерки ще сработят?”, попита народният представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.