Димитър Данчев: Хората не искат оставките на 10 или 15 министри, а на Борисов и Гешев

“Ние, от БСП, подкрепяме протестите. Те са основателни и управляващите трябва да се вслушат в тях – оставки на премиера Борисов и на главния прокурор. Хората не искат оставката на 5, 10 или 15 министри, а на Борисов и на Гешев“, заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев по Нова телевизия.

Той допълни, че опитът на премиера с имитация на промени да убеди обществото, че нещата се променят, няма да успее.

“Хората протестират срещу беззаконието, срещу олигархично-мафиотския модел на управление, протестират заради 700млн. лв., които ги няма в държавната хазна, заради 75млн. лв. от Българската банка за развитие, които в разгара на кризата с коронавируса управляващите дадоха на колекторска фирма, срещу едни хора, които живеят в най-скъпия комплекс в София, без да плащат наем – това е протест срещу мутрите в управлението.”, подчерта Данчев.

Социалистът изрази позицията на БСП, че настоящият парламент вече не се ползва с подкрепата на хората, което показват и протестите: “Единственото, с което е разумно този парламент да се занимае, е да се въведе окончателно и безвъзвратно машинното гласуване и след това да се върви към предсрочни избори. ГЕРБ търсеха всякакви поводи, за да осуетят машинното гласуване и затова забавяха промените в Изборния кодекс.“

Данчев посочи, че социално-икономическите мерки, които правителството е взело не са били ефективни, като мярката “60:40” се е оказала неработеща, както и че средствата, които трябваше да стигнат до малкия и среден бизнес, не са стигнали до хората.

“От БСП настоявахме да се даде повече безвъзмедна финансова помощ на хората с найниски доходи. Това не беше чуто. Сега предложили други мерки. Как да повярваме, че тези мерки ще сработят?”, попита народният представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *