Улицата до плажа „Росенец“ отново е общинска, но оградата остава

Десетки се събраха на протест пред общината в Бургас.

Отново протест в Бургас по казуса „Росенец“. Десетки се събраха пред общината, докато съветниците решаваха ще премахнат ли оградата към плажа, където се намира резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Протестиращите настояват да бъде отменено решението на общинския съвет в Бургас от април, с което беше подарена общинска улица на Ахмед Доган, а достъпът до плажа – забранен.

Съветниците не бяха допуснати в залата и се наложи да влязат пред страничен вход. Междувременно общинарите от ГЕРБ внесоха вчера в късния следобед докладна за отмяна на решението си за деактуването на улицата в частна. По думите им решението е взето заради създалото се напрежение и разделението в обществото. А въпросната улица не осигурявала достъп до морския бряг, общината искала да изгради друга.

„Щеше да се изгради нов път, който наистина да стига до морския бряг. Широк път, където могат да се разминат две коли“, обясни съветник от ГЕРБ Бойчо Георгиев.

След дебати в залата, само с един глас „против“ и един „въздържал се“ съветниците оттеглиха решението си от април и улицата остава общинска. От общината заявиха обаче, че те няма как да премахнат загражденията, защото там има строителен обект и е опасно. Протестиращите се заканиха да направят това утре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *