Бутилка от сапун или как изкуството променя света

По тази тема мислят различни хора и вече има предложения. Дизайнерката Joanna Breiten Huber, която живее в Берлин има предложение за решаване на част от проблема с пластмасовите опаковки. Както знаем много идеи хрумват в банята под душа, така и нейната е идея е насочена в това помещение. Тя предлага серия от бутилки за душ гел и шампоан, които са изработени от сапун.

Да идеята е уникална. Изработва се бутилка от сапун, която може да бъде напълнена с течен сапун. Така след изчерпването на съдържанието на бутилката ще можем да използваме опаковката и за да се измием или да поставим в пералнята. А резултат е, че няма да има пластмасова опаковка-бутилка, която да отиде на боклука.

 

Тя е помислила и за употребата на иновативната бутилка, която е снабдена с процеп през, който се прокарва въженце. Така бутилката няма да бъде мокрено, а ще виси (ще се избегне и проблема с изпускането 😊 ). Помислила е и за затварянето на бутилката. След като бъде отворена бутилката-сапуна се затваря със специфична пластина, която затваря отвора.

Това е още един пример как изкуството и нестандартното мислене водят до нови решения, които могат да направят света по-добро място за живот.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *