КАК НАДЯ ДЕЛЧЕВА – ЛАНДШАФТЕН АРХИТЕКТ И ДЪЩЕРЯ НА КОРАБЕН РАДИСТ, РИСУВА МОРЕТО

Отговорът на този въпрос е много кратък: С много, много любов! Да, Надя Делчева е ландшафтен архитект, но не е само това! Да, занимава се с проекти за озеленяване, но има и школа по салса във Варна – Salsa club Sabroso. Накратко казано, тя е неукротима творческа натура. Отдавна рисува предимно графика, но от 2012-а година решава да вземе и четката в ръка. И така, след поредица от уроци при варненския художник Владин Владев, се втурва във вълшебния цвят на цветовете. Избира тези тоналности, които отговарят на нейния темперамент – свежи, изпълнени и зареждащи с позитивна енергия.
Като коренячка варненка, любовта й към морето от ранно детство е огромна, затова се оформя и желанието й да рисува само морски пейзажи с маслени и акрилни бои върху платно. Приятели, близки и познати я определят като млад и ентусиазиран художник с неугасващо желание за творчески изяви и представяне на вселената на морето през погледа на една жена, влагаща душата си в картините, които рисува.
Да – несъмнено и нейният баща е допринесъл за любовта й към морето. Той е бил в продължение на 30 години радист по корабите на Параходство БМФ, а по-късно – и на кораби под чужд флаг. Разказвал е на дъщеря си хиляди истории за морския живот, вземал я е със себе си на плавания, които момичето запомня като вълнуващи пътешествия. Надя се чувства прекрасно в открито море и на борда на кораб. Умее да възприема водната стихия с всичките си сетива и да запомня всичките й превъплъщения – от бурята и щорма до щила и слънчевата пътека до хоризонта. След това предава тези усещания в картинни послания към и за морето. Не се страхува да експериментира и да търси своя почерк в изобразяването на прибоя, на залива, на рибаря…  Изобщо – не може без него – Морето!
„Морски вестник” от сърце желае на Надя Делчева да продължава да търси и да намира своите оригинални морски пейзажи, да пресъздава обаянието и притегателната сила на това, което ни свързва с всичко далечно!
МОРСКИ ВЕСТНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *