Подводният свят на Дунав оживява в творба на художници от Видин

Деветото издание на фестивала на изкуствата, който се организира от Община Видин, продължава. Работата на част от художниците, които рисуваха в парк „Владикина бахча“ и върху електрически табла в центъра на града, приключи. Усилено творят обаче студентите от Националната художествена академия – Светослав Нинов и Анна Користашевская, които са родом от Видин.

Днес заместник-кметът на Общината Борислава Борисова отиде при тях, за да види как се изпълнява амбициозния проект, чиято тема е „Дунавски вълни“. Двамата художници рисуват върху стената на читалище „Цвят“, на площ с размери 4 на 7 метра.

„Решихме да се заиграем с нещо интересно, цветно и свежо, което да привлече вниманието и да накара хората да се почувстват по-добре“ – казва Светослав. Работи се с ацетонови спрейове и се очаква скоро да се насладим на цялата композиция в завършен вид. Така още една талантлива творба ще преобрази част от Видин, благодарение на фестивала „Дунавски вълни“ и на младите хора, отдадени на изкуството и обичащи своя град.

Припомняме, че освен на ул. „Дондуков“, Теодора Георгиева изрисува и електрическите табла на ул. „Градинска“, където се намира административната сграда на Симфониетата, като темата, разбира се, е „Музика“.

 

 

kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *