Маргарита Хранова с нова песен и клип

„Две години отлежаваше песента „По пътя“ преди да види бял свят“, разказа в предаването „Хоризонт до обед“ известната българска певица Маргарита Хранова за новата и песен „По пътя“, която сега имаше премиера.

Текстът е на Николай Милчев, аранжиментът на Емил Бояджиев, а автор на музиката е Биляна Ангелова, музикален продуцент в БНР. Продуцент на клипа е Игор Марковски.

„Екипът, който я направи, си заслужава адмирациите. Това е първата ни песен с Биляна Ангелова, после последва още една – песента „Ти“, каза Хранова.

Клипът е заснет във влакова композиция 1611/1614 по пътя София-Свиленград-София на 5 Август 2020.В главните роли на клипа са актрисата Диана Димитрова, позната на зрителите с роли във филмите “Дъвка за балончета“ и Стефан Вучов – танцьор от балет “Арабеск”.

„Любовта и красотата са е водещи по пътя. Това е идеята в песента и клипа. Понякога се случват непредвидими неща по този път…“, каза Маргарита Хранова.

„За мен това е мното важна песен, свързана с любовта и красотата и смисъла на обичта – обичта, която е всеобемна и не се събира само в любовта между двама души“, това каза в „Хоризонт до обед“ Биляна Ангелова, автор на музиката.

Ангелова е музикален продуцент в БНР, завършила е ДМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалности музикознание и музикална педагогика.

„Любовта в ноти се претворява като устрем, като  порив…В песента звучат чело и китари, а стар вагон, специално прикачен, е включен в клипа – идея на Игор Марковски. А Маргарита е невероятен човек и талант, но и от най-великите символи на професионализъм в българската музика – еталон за всичко – техника, пеене, предаване на посланието – невероятен заряд и светлина в гласа и в душата… “, каза Биляна Ангелова.

Песента ще бъде представена на конкурса – „София пее“ на 15 септември в рамките на празника на София.

„Много се надявам тя да се приеме добре – концертът е на открито зад НДК, като столичани ще могат да чуят още 14 песни в концерта“, прикани слушателите Маргарита Хранова.

 

 

cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *