Музикалният театър в трескава подготовка за новия сезон

Музикалният театър в София е в трескава подготовка за новия сезон, който по традиция ще започне с пищен концерт-спектакъл на 1 октомври, предаде репортер на БГНЕС.

„Подготвяме концерт с най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли. С това искаме да кажем, че въпреки пандемията – ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето изкуство“, заяви директорът на театъра Марияна Арсенова.

Вече няколко месеца, при спазване на всички мерки за безопасност от здравните власти, артистите провеждат репетиции за премиерата – оперетата на Калман „Принцесата на цирка“. Тя е предвидена за датите 23, 24 и 25-ти октомври, точно след месец. Постановката ще завладее публиката с невероятна симбиоза между елементите на класическата оперета и зрелищни циркови атракциони.

„При нас публиката винаги може да получи усмивка и добро настроение, поднесени с много вкус и по най-професионалния начин“, увери тя и подчерта, че театърът ще запълва капацитета си на 50% и при спазване на най-строгите изисквания от здравните власти.

На 31 октомври пък е юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели“, с който доайенът на музикалния театър ще чества своя 65-годишен юбилей, отложен заради епидемичната обстановка.

През месец ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия – мюзикълите „Фантомът от операта“ и „Цигулар на покрива“. На хоризонта се задават още два мюзикъла, издава информация от кухнята директорът, но за сега заглавията им ще останат тайна за публиката.

В най-празничния месец декември децата ги очакват „Зимни музикални приказки“, а на 31 декември артистите излизат на сцената за новогодишния спектакъл „Прилепът“.

„Ние вече открихме нашия сезон на платформа „А6″. За моя голяма изненада – при голям успех. Много сме щастливи, че артистите се представиха блестящо, което е много сложно след такъв дълъг период на престой“, подчерта от своя страна Боряна Сечанова, художествен ръководител на Балет „Арабеск“.

Тя припомни и че предстои заключителния етап на юбилейното издание на конкурса за наградата на Маргарита Арнаудова, даващ път за изява на български хореографи.

 

cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *