Онлайн среща с Лаура Фройденталер

На 16 септември, сряда, от 18:00 ч. на фейсбук страницата на Colibri Books ще ви срещнем с талантливата австрийска писателка Лаура Фройденталер, носителка на Европейска награда за литература! Повод за срещата са великолепните български издания на романите „Кралицата мълчи“ и „История с призраци“ в превод на Жанина Драгостинова.

История с призраци“ е книга за засилващото се отчуждение, което много от нас в една или друга степен вече са преживели. Написана със стил и език, които те карат да я погълнеш на един дъх.

Кралицата мълчи“ се състои от кратки белетристични сегменти, които са като изящни студии за това, което може да спаси една човешка душа. Акцентът е върху малките жестове и думи, които помагат на всеки човек да се задържи на повърхността.

ЛАУРА ФРОЙДЕНТАЛЕР е родена през 1984 г. в Залцбург. Завършила е германистика и философия във Виенския университет. „Кралицата мълчи“ е първият й роман и е отличен с Наградата за литература на град Бремен и като най-добър роман на Фестивала на дебютните романи в Шамбери, Франция (2018). За романа „История с призраци“ авторката е удостоена с Европейската награда за литература (2019).

Със специалното участие на Соня Тодорова, Жанина Драгостинова и Георги Ангелов в ролята на модератор.

Събитието във фейсбук:  https://www.facebook.com/events/350904092591320/

 

[email protected]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *