С апликация на Google можете да прерисувате ваша снимка в стила на картините на великите художници

Всички сме виждали снимки, които са били преработени с помощта на някое ново приложение. Повечето от тях са създадени, за да задоволят човешкото любопитство, като ни предлагат да се „състарим“ петдесетина години, други пък ни трансформират в холивудски звезди без бръчки и съвършени черти на лицето. А специалните филтри на някои приложения се използват за превръщане на снимките в истински произведения на изкуството. Можете да придадете на своето селфи ефирен акварелен вид или да промените цветовете и цялата композиция. A как ли бихте изглеждали, ако някой от класическите худжници можеше да нарисува ваш портрет? Благодарение на Google вече имате възможност да „изрисувате“ снимката си в стила на любимия си художник.

Art Transfer е нова функция на приложението Google Art & Culture, която позволява да прилагате стила на известни картини към избрани от вас фотографии – от смелите извиващи се образи на Винсет ван Гог до сюрреалистичните платна на Фрида Кало.

Art Transfer е създадена с помощта на алогоритъм, който не само слива изображенията, но и създава уникално „препрограмиране“ на основата на конкретния художествен стил

И всичко това се случва на мига на вашия телефон, без да има нужда да качвате снимка в облак.

За да се възползвате от новата функция е необходимо да отворите Camera menu в дъното на Google Arts & Culture и да изберете “Art Transfer”. След като вече сте направили снимка или сте качили такава, изберете един от многото шедьоври на художници, за да приложите стила му във вашата снимка. Освен това можете да се възползвате и от ножица, за да изрежете точно определена част от снимката, която искате да трансформирате чрез функцията.

Art Transfer не е единствената функция за транформация в Arts & Culture app. Приложението на Google предлага комбинация от информация за художници и история на изкуството с впечатляващ каталог от произведения. Още през 2018 година апликация, показваща на кое известно произведение най-много прилича лицето ви, пожъна голям успех.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *