Фестивалът SoFest с неочаквани колаборация от стилове и изкуства

Възпламеняващи забавления и изненадващи обрати за гостите на SoFest 2020

/КРОССОстанаха броени дни до тазгодишното издание на SoFest. На откритата лятна сцена в Кино Кабана, НДК, от 04-ти до 06-ти септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството.

На 04.09 в 19:30 часа меломаните ще се докоснат до виртуозните балкански изпълнители – Теодосий СпасовВлатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Специално за SoFest триото ще представи както обичани парчета, така и най-новите си пиеси. Под звуците на музиката зрителите ще се насладят и на модното ревю “Традиция и настояще”, представено от дизайнери и студенти в Националната Художествена Академия – София.

На 05.09 в 19:00 часа SoFest 2020 ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звездата на българската музикална сцена – Кирил Хаджиев-Тино. TINO and live band ще обогатят балканското участие с басиста Беркехан Кьороглу. Заедно с тях в Кино Кабана ще са и обичаните литературни експериментатори от Пощенска кутия за приказки. Специално за SoFest, балкански истории ще четат Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра.

На 06.09 в 19:30 часа на артистичната сцена среща ще си дадът завладяваща музика, нежен глас, модерна хореография и съвременен танц. Специално за SoFest пленяващата Белослава и приятели в лицето на Антони Рикев и Росен Захариев ще изпълнят голяма част от синглите в предстоящия й пети студиен албум. През третата вечер на фестивала доказалият се хореограф Анна Пампулова ще представи танцовият спектакъл „Картини от една изложба.

И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата уикенд дни. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления.

На 05-ти и 06-ти септември ще се проведе и тематичен базар, на който ще има изкушения за малчуганите и техните родители.

Билети за вечерните събития може да намерите в мрежата на Ивентим с актуални промоционални предложения и опция за фестивален билет.

Всички детски събития и SoFest базар ще са с вход свободен!

SoFest 2020 се провежда с подкрепата на Министерството на Културата. Фестивалът е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община

За повече информация може да посетите страницата на SoFest във фейсбук   и сайта на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *