Анна Бикова Учениците на „мързеливата майка“

Анна Бикова за пореден път ни убеждава, че да си „мързелива майка”, т.е. да отглеждаш самостоятелно, инициативно и отговорно дете, не е порок. В книжарниците от 4 септември!

От „Учениците на „мързеливата майка“ (превод: Ася Григорова, цена: 16 лв., стр. 280) ще научите: как правилно да изберете училище; как да се отнасяте към оценките; как да се подготвят уроците без напрежение и стрес; как да реагирате на училищния тормоз. Сериозно, но и с чувство за хумор Анна Бикова проследява проблемите и изпитанията, с които се сблъсква почти всяко семейство на малък ученик, а предлаганите решения ще намалят стреса на разтревожените родители. Те ще осъзнаят, че най-важното е как се чувства детето им, а не шестиците и строгото придържане към образователните стандарти. Ако искате да подкрепите детето си в този толкова важен и труден за него период, тази книга със сигурност ще помогне. Без неврози, без насилие и без валериан!

   Родена през 1977 г., Анна Бикова е психолог, педагог и блогър. Набира популярност, след като публикува мнението си във форум на руски сайт по приложна психология във връзка с дискусия за инфантилността на подрастващите. Последвалият интерес я принуждава да събере мислите си в книга. Така се ражда първият й бестселър – „Самостоятелното дете, или как да стана „мързелива майка“, който обяснява разликата между „мързи ме да ги уча, затова ще го направя сама” и „мързи ме да го правя вместо тях, затова ще ги науча да се справят сами”. Бикова цени възпитателния подход, който отхвърля свръхконтрола, задушаващата и винаги жертвоготовна родителска любов, и насърчава поемането на отговорност и формирането на полезни навици от ранна детска възраст.

Издателство „Колибри“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *