Дейл Карнеги Как да решаваме конфликтите в живота си

Прочутият експерт в областта на човешките отношения Дейл Карнеги предлага рационален подход към разрешаване на конфликтите, с които ни сблъсква животът. Търсете в книжарниците или поръчайте онлайн от сайта на издателство „Колибри“.

Как да решаваме конфликтите в живота си” (превод: Надя Баева, 184 стр., цена: 14 лв.) разглежда конфликтите като възможност за израстване и дава насоки как да се справим с тях. Книгата предоставя ефикасни техники за преговаряне и постигане на удовлетворяващ компромис в печеливша за двете страни ситуация. Като зрели възрастни хора трябва да можем да посрещаме и доброто, и лошото в кариерата си. Шансовете да се задържим на дадена работа ще се подобрят значително, ако истински обичаме онова, с което се занимаваме, и предприемем стъпки да изпъкнем като ценни служители. Не бива да забравяме, че разногласията са неизбежни. Не можем да контролираме как нашите шефове ни критикуват, но можем да контролираме реакцията си на критиката им. Длъжни сме да погледнем на нея като на поучително, а не унизително изживяване. Впрочем хората със силен характер намират особена привлекателност в трудностите, защото само на техния фон могат да развият пълния си потенциал.

„Има три принципа в съществуването и живота на човека – принципа на мисълта, принципа на речта и принципа на действието. Източникът на всички конфликти между мен и околните е, че не казвам каквото мисля и не правя каквото казвам.“ – Мартин Бъбър

Дейл Карнеги е създател на класически правила за успешна личностна реализация и любимец на няколко поколения читатели от различни краища на света. Основана през 1912 година, Дейл Карнеги Трейнинг е еволюирала от вярването на един човек в силата на самоусъвършенстването до компания за обучение, базирано на изпълнението, с офиси по целия свят. Тя се фокусира върху задачата да даде на деловите хора възможност да повишат уменията си и да подобрят своето представяне, за да постигат позитивни, постоянни и изгодни резултати. Оригиналният обем знания на Дейл Карнеги е бил постоянно допълван и осъвременяван, разширяван и рафиниран чрез близо вековен опит от реални изживявания в сферата на деловия живот. По света има 160 франчайза на Дейл Карнеги, които прилагат образователните си и консултантски услуги в компании от всякакъв мащаб във всички отрасли на бизнеса, за да увеличават познанията и да усъвършенстват представянето. Резултатът от този колективен световен опит е необятен резервоар от делови познания, на който клиентите ни разчитат, за да развиват успешен бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *