Елина Гайдарджиева

Елина Гайдарджиева е талантлива млада авторка, изразяваща се с трудната техника на акварела и нежна естетика. Изразността й преплита емоционалността на българската й природа със спокойствието и умението да съзерцава красотата на мига на художник от централна Европа, където живее и работи почти 20 години.

Слънчево / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Класическият й реализъм, нежните полутонове, големите пространства и усещането за въздух и материалност в пейзажите й, показват не само безспорния й талант, прецизността, търпението и пълната й отдаденост към детайла и изкуството, но и отвличат зрителя в „малки бягства“ в емоционални съзерцания.

Късно вечер / Източник: Арт Галерия Le Papillon

В експозицията са включени 20 творби, представляващи пейзажи, детайли заредени с чувство от различни места – от Копенхаген, Дания, Португалия, Южна Франция, северното Черноморие и от родният й град Варна.

У дома / Източник: Арт Галерия Le Papillon

От картините на Елина Гайдарджиева струи спокойствието на застиналия момент, усещането за безкрайност и безметежност от синевата на морето. В някои се долавя играта на слънцето по следите от Лисабонските улици, в други – усмивката на възрастен португалец, а в трети – пространството и въздуха около почиващи лодки, вятъра в небрежно простряното пране.

Изпрани / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Елина успява да плени вниманието на зрителя не само с простора в своите картини, но и с умението си да създава усещането за свобода.

Морето е зад мен / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Преплетени / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Наесен / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Скромност / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Две / Източник: Арт Галерия Le Papillon

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *