Президентство: Единствено д-р Пенчев може да каже защо подаде оставка

“Противоречивите обяснения на изпълнителната власт будят все повече въпроси за действителните причини за оставката на началника на столичната Регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев” заявяват от прессекретариата на държавния глава в позиция.

От президентството коментират, че достоверността на твърденията на министър-председателя, не само по тази тема, са под въпрос. “Единствено д-р Данчо Пенчев може да внесе яснота за причините, които са го накарали да подаде оставка”, заявяват от президентството.

В телевизионно интервю днес доц. Ангел Кунчев, който е под карантина заради контакта си с Бойко Борисов, заяви, че до оставката на д-р Пенчев се е стигнало заради свалянето на карантината на премиера и на президента. Според здравния министър проф. Костадин Ангелов, който също е под карантина, директорът на РЗИ София е подал оставка по лични причини.

От анонса на здравното министерство, изпратен в 17 часа до медиите за предстощия в четвъртък брифинг във връзка с разпространението на COVID-19 у нас, пък стана ясно, че досегашният заместник на д-р Пенчев – д-р Илонка Маева е временно изпълняващ директор на СРЗИ. /БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *