След 5 дни безводие: Пуснаха водата в Дупница

Голяма част от Дупница и селата от общината останаха без вода 5 дни. Причината е огромна авария на централния довеждащ водопровод. Снощи водата е пусната, като през нощта във всички части на Дупница вече има течаща вода.

Според управителя на ВиК-Дупница Илия Илиев аварията е била невиждана досега.

„Не е имало такава авария на довеждащ водопровод, който води водата към резервоарите на града от водохващане Бистрица и деривация Джерман. Почти денонощно сме работили в рамките на 3 дни, за да се разреши този проблем. В крайна сметка успяхме – в неделя сутринта всичко беше готово след денонощна работа, но бяхме излели 30 кубика бетон – това е бетонова тръба, която няма как да бъде отстранена по друг начин. Имаше време, за да засъхне този бетон, не смеехме да я пуснем веднага, защото ще изпусне и всичко наново трябваше да се прави“, коментира Илиев.

Той допълни, че населението е било уведомено и ако водата е била пусната по-рано, е нямало да има резултат и проблемите са щели да продължат и сега. Управителят на ВиК уточни, че ежедневно имат по 4-5 обикновени водопроводни аварии.

На въпрос има ли как да се прехвърля вода от язовир „Дяково“, той отговори, че вода се подава оттам и тези 5 дни не навсякъде, но е подавана вода в максимално голям периметър от града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *