С есета и рисунки в Белоградчик отбелязват Деня на българската община

Конкурс за есе и рисунка обяви Община Белоградчик. Поводът е Денят на българската община, който се отбелязва на 12 октомври.

Децата от СУ „Христо Ботев“ ще рисуват на тема „Бъдещето на Белоградчик“. Творците в областта на словесното изкуство ще трябва да напишат есе на тема „Белоградчик – моят дом, моята тревога, моята отговорност“ или съчинение със заглавие „Бъдещето на града ми през моите очи“. Литературните теми са съобразени с възрастта на учениците.

Крайният срок за предаване на творбите е 08 октомври. Литературните разработки и рисунките ще бъдат оценени от комисии в двата жанра. Всички творци ще получат грамоти за участие от кмета на община Белоградчик – Борис Николов. Отличените на първите три места ще бъдат удостоени с грамота и материална награда.

Честването на Деня на общините ще се състои в залата на Младежки дом в Белоградчик от 17,00 ч., а рисунките на всички участници ще бъдат изложени във фоайето на сградата. По време на церемонията есето, отличено с първа награда, ще бъде прочетено от автора му пред гостите на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *